Filippo Ganna je postavil nov svetovni rekord v vožnji na eno uro. Nova rekordna znamka sedaj znaša 56, 792 km, kar je 1,2 km več od dosedanjega rekorda Dana Bighama. Italijanski šampion je rekord postavil 8. oktobra na švicarskem velodromu v Grenchenu. Član profesionalne kolesarske ekipe Ineos Grenadiers uporablja prehranska dopolnila SIS - Science in Sport, ki jih lahko najdete tudi v naši spletni trgovini. SIS in Filippo sta skupaj delila zmagovalno prehransko strategijo za dosego svetovnega rekorda, ki jo je uporabljal Filippo.

Dan pred dogodkom

Filippov glavni cilj je bil ostati dobro hidriran z vnosom zadostne količine tekočine in elektrolitov ter dobro napolniti glikogenske zaloge z ogljikovimi hidrati.

Filippo je čez dan užival večje količine ogljikovih hidratov, ki jih je razporedil v vse obroke. Vnos ogljikovih hidratov je dopolnjeval z Beta Fuel izdelki in Go Energy Bakes - okusnimi energijskimi ploščicami z mehko sadno sredico. Vnos beljakovin je znašal 1,8 g/kg telesne teže, vnos maščob pa 0,75 g/kg. Filippo je tekom dneva zaužil tudi SIS REGO, ki vsebuje fruktozo za zapolnitev jetrnega glikogena. Vodi in čaju je dodal tudi kapsule z elektroliti SIS Hydro.

Jutro pred dogodkom

Filippov zajtrk je vseboval večjo količino ogljikovih hidratov, 0,35 g beljakovin na kg/TT in zelo malo maščob in vlaknin, ki bi lahko povzročile prebavne težave in upočasnile absorpcijo beljakovin in ogljikovih hidratov. 

Zajtrku je sledilo kratko nizko intenzivno kolesarjenje, med katerim je Filippo zaužil energijsko ploščico Go Energy Bakes, po koncu kolesarjenja pa SIS Protein20 Bar. Za vnos elektrolitov je uporabil SIS Hydro

Ogrevanje

Med ogrevanjem je Filippo zaužil SIS Grenade energijski gel, tik pred startom pa še SIS Beta Fuel + Nootropics Gel (2-3 minuti pred startom). 

Regeneracija

Šlo je izredno naporen dogodek, kjer je Filippo porabil veliko energije, izgubil nekaj teže, tekočine in izpraznil zaloge glikogena. Takoj po koncu tekme je Filippo zaužil 60 g ogljikovih hidratov v tekoči obliki in dodatek SIS Hydro šumečih tablet. Temu je čez nekaj časa sledil SIS Beta Fuel Energy Chew Bar in obrok z rižem (300-350 g) in piščancem (80-90 g). 

Kasneje je sledil še 35-gramski odmerek SIS Whey Protein izolate in SIS REGO Cherry Juice.