Menu
Your Cart

6d Sports Nutrition Sodium Bicarbonate

6d Sports Nutrition natrijev bikarbonat
6d Sports Nutrition Sodium Bicarbonate
  • Dobavljivost: Na zalogi
22.90 €
Brez DDV: 20.91 €

Vzdržljivost Zmogljivost Pred vadbo

Natrijev bikarbonat vpliva na povečanje zmogljivosti.

1
Izboljšanje zmogljivosti.
2
Pozitiven vpliv na vzdržljivost.
3
Uporablja se pred vadbo.

6d Sports Nutrition Sodium Bicarbonate vsebuje natrijev bikarbonat, ki spodbuja transport laktata iz mišičnih celic in vpliva na povečanje zmogljivosti. 

Mišice med kratkim, visoko intenzivnim treningom v glavnem uporabljajo sladkor kot vir energije. Mišični glikogen se pretvori v mlečno kislino, ki se nato pretvori v laktat in protone (H +). Ti protoni povzročajo zakisanje, zlasti v mišicah. To je glavni vzrok za izčrpanost pri kratki, intenzivni vadbi (30 sekund do 5 minut). Vendar ima telo svoj zaščitni mehanizem v obliki puferja. Večja kot je zaloga teh puferjev v telesu, več mlečne kisline lahko nastane med vadbo brez zakisanja mišic. Pravzaprav do zakisanja pride šele, ko stopnja tvorbe protonov preseže pufersko kapaciteto. Nastali protoni se ne nevtralizirajo več, kislost mišic in krvi naraste. Zaradi tega se lahko pride do pojava utrujenosti in padca zmogljivosti. Pufersko kapaciteto lahko povečamo z vadbo in višinskih treningom ali z uporabo natrijevega bikarbonata. 

Natrijev bikarbonat je alkalna sol, ki poveča koncentracijo bikarbonata (HCO3-) v telesu, če ga uživamo v dovolj velikih odmerkih. Zaradi tega je kri bolj alkalna in manj zakisana. To spodbuja transport laktata iz mišičnih celic. Številne znanstvene študije kažejo, da lahko oralno uživanje natrijevega bikarbonata v velikih odmerkih izboljša zmogljivost v kratkih, visoko intenzivnih vadbah, ki trajajo od 30 sekund do 5 minut. To na primer velja zlasti za tekmovalno plavanje, šprinte, teku na srednje razdalje v atletiki, kolesarjenju ter veslanju. Poleg tega se je pokazalo, da oralno uživanje natrijevega bikarbonata po kratkih intenzivnih naporih pospešuje ponovno vzpostavitev kislinskega ravnovesja v telesu. 

Klasični protokol uporabe je 0,3 do 0,4 grama natrijevega bikarbonata na kg telesne teže v zadnjih 1 do 2 urah pred vadbo. To ustreza odmerku od 18 do 32 gramov za ljudi, ki tehtajo od 60 do 80 kg. Tako visok odmerek povzroča hude prebavne težave zaradi prekomernega vnosa soli (natrija). Vendar nedavne raziskave kažejo, da je te težave s prebavili mogoče zmanjšati z uživanjem natrijevega bikarbonata v daljšem obdobju pred vadbo.

Uporaba:

Prizadevajte si za skupni vnos od 0,3 do 0,4 grama natrijevega bikarbonata na kilogram telesne teže. To ustreza 16 g (0,3 g / kg, 60-kilogramska oseba) do 28 g (0,4 g / kg, 80-kilogramska oseba) natrija. Kapsulo zaužijte 90 do 120 minut pred vadbo. Če imate težave s prebavo, kapsule jemljite postopoma v 6 do 8 h pred vadbo. Visoka koncentracija natrija lahko povzroči prebavne motnje. Da bi zmanjšali to tveganje, je močno priporočljivo, da kapsule zaužijete z dovolj vode. Večino kapsul vzemite z enim ali več obroki (5-10 kapsul), med obroki pa vzmeti manjše odmerke (2-3 kapsule).

Sestavine:

1125 mg natrijevega bikarbonata, sestavina kapsule (hidroksipropil metilceluloza).

 
Sestavine na kapsulo /
Natrijev bikarbonat 1125mg /
Lastnosti
Pakiranje 120 kapsul
Namen Energija, vzdržljivost, vegansko, vegetarijansko
Čas uporabe Pred vadbo

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje