Menu
Košarica

6d Sports Nutrition Beta Alanine Carnosyn®

6d Sports Nutrition beta alanin

Testirano v akreditiranem laboratoriju

Vse serije izdelkov so testirane in certificirane brez prepovedanih snovi s strani certificiranega laboratorija.

6d Sports Nutrition Beta Alanine Carnosyn®
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 49.95 €
  • Dobavljivost: Na zalogi
49.95 €
Brez DDV: 45.62 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 49.95 €

ZmogljivostVzdržljivostMoč
Zavira izločanje mlečne kislineZa pred in po vadbi800 mg beta alanina na kapsulo

Beta alanin je idealen dodatek za povečanje moči in vzdržljivosti pred vadbo.

1
Beta alanin vpliva na povečanje moči in zmogljivosti pred vadbo.
2
Vpliva na povečanje aerobne in anaerobne vzdržljivosti.
3
Vpliva na povečanje karnozina v mišicah in zmanjševanje mišične utrujenosti.
4
Beta alanin zmanjšuje kopičenje mlečne kisline v mišicah.
5
Idealen dodatek za vse, ki se ukvarjajo z vzdržljivostnimi (kolesarstvo, maraton, ekipni športi, itd.) ali eksplozivnimi športi (dvigovanje uteži).
6
Dodatek beta alanina po vadbi spodbuja regeneracijo mišic.

6d Sports Nutrition Beta Alanine Carnosyn® je predhodnik dušikovega oksida NO. Priljubljen je zlasti med vzdržljivostnimi športniki pred vadbo in po vadbi.

Med kratkimi in intenzivnimi obremenitvami mišice porabljajo večinoma glukozo kot vir energije kar vodi do nastajanje mlečne kisline. Mlečna kislina se razdeli na laktatne in vodikove ione (H+). Do zakisanja mišic ne pripelje le mlečna kislina. V največji meri pride do zakisanja mišic zaradi kopičenja vodikovih ionov H+. Mišica lahko vodikove ione sprva nevtralizira s pomočjo karnozina, ki je shranjen v skeletnih mišicah. Med dolgotrajno in intenzivno vadbo se zaloge karnozina praznijo kar vodi do kopičenja vodikovih ionov, ki jih mišice več niso sposobne nevtralizirati. Pride do zmanjšane proizvodnje moči in mišične utrujenosti, kar povzroči izgubo zmogljivosti.

Raziskave so pokazale, da dolgotrajni vnos beta alanina CARNOSYN® poveča zaloge mišičnega karnozina. Dodatek beta alanina vpliva tudi na povečanje zmogljivost, predvsem med krajšimi visoko intenzivnimi napori, ki trajajo od 30 sekund do 10 minut. Za povečanje zmogljivosti zadostuje že dnevni odmerek med 3-6 g beta alanina, ki ga je potrebno uživati vsaj 4 do 8 tednov. Priporočamo pa uživanje beta alanina vsaj 10 do 12 tednov za dosego najboljšega učinka. Dolgotrajni vnos beta alanina vpliva tudi na izboljšanje vzdržljivosti.

Izdelek vsebuje 800 mg beta alanina na kapsulo. Študije so pokazale, da je beta alanin CARNOSYN®" učinkovitejši pri povečanju zalog mišičnega karnozina zaradi postopnega sproščanja v telesu, zlasti kadar se beta-alanin jemlje ob obroku. Zahvaljujoč kapsulam s podaljšanim sproščanjem se pri večini športnikov po zaužitju 2 tablet (1600 mg) hkrati ne pojavi nadležno mravljinčenje kože.

Beta alanin je idealen dodaten za vse, ki morajo izvajati intenzivne obremenitve v trajanju 0,5 do 10 minut (atleti, veslači, plavalci), za kolesarje, ki so izpostavljeni daljšim visoko intenzivnim obremenitvam ter tudi ekipnim športnikom (nogometašem, košarkašem, rokometašem...), ki morajo med treningom ali tekmo izvajati ponavljajoče se sprinte. 

Uporaba:

Zaužijte 3-krat dnevno po 2 kapsuli z obrokom. Izdelek uživajte vsaj 6 do 12 tednov za dosego želenega učinka. Po 14 dneh zadostuje že odmerek 2 kapsul z obrokom pred vadbo. Po obdobju 12 tednov priporočamo prekinitev za 10 tednov. Nikoli ne zaužijte več kot 2 tableti hkrati, da zmanjšajte tveganje za mravljinčenje kože.

Sestavine:

800 mg beta alanina (SR CarnoSyn®), sredstva za povečanje prostornine (hipromeloza, koruzni škrob, dikalcijev fosfat, mikrokristalna celuloza), vezivna sredstva (hidroksipropil celuloza, magnezijev stearat), sredstvo proti strjevanju (silicijev dioksid).

 
Sestavinena kapsulo/
Beta alanin (kot CarnoSyn®)800mg/
Lastnosti
Pakiranje120 kapsul
Namen uporabeenergija, moč, vzdržljivost, regeneracija, vegansko, vegetarijansko
Čas uporabepred vadbo, po vadbi

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje