Menu
Košarica

ENERGIJSKE PLOŠČICE

Energijske ploščice iz naravnih sestavin

Energijske ploščice zagotavljajo dodatek ogljikovih hidratov za oskrbo z gorivom pred, med ali po treningu in dirkah. Ploščice so na voljo v različnih okusih, pa naj gre za slasten sadni okus ali klasičen okus čokolade. Odlikuje jih mehka konsistenca, zaradi česar jih je enostavno žvečiti in so zelo dobra alternativa gelom, če želite med aktivnostjo zaužiti nekaj čvrstega. Energijske ploščice se največkrat uporabljajo pred vadbo za povečanje vnosa pred začetkom aktivnosti ali v obdobjih nizke intenzivnosti. Kolesarji jih na primer uživajo na začetku dirke, ko je intenzivnost nižja, saj potrebujejo več časa za prebavo v primerjavi z energijskimi geli ali izotoniki.

V naši ponudbi najdete energijske ploščice vodilnih blagovnih znamk na področju športne prehrane, kot so Amacx, 6d Sports Nutrition, Neversecond, Santa Madre, Maurten, 226ers, Precision Hydration, Winforce. Omenjene blagovne znamke uporabljajo zmagovalci Pro Tour dirk, maratonov in Ironmanov. Amacx Sports Nutrition je prehranski partner profesionalnih kolesarskih ekip Visma Lease a Bike, EF Education EasyPost, EF Education Cannondale, Q36.5 Pro Cycling in belgijske kolesarske zveze. V sezoni 2023 je ekipa Jumbo-Visme v sodelovanju z Amacx Sports Nutrition osvojila Giro d`Italia, Tour de France in Vuelto, ter se tako vpisala v zgodovino kot prva kolesarska ekipa, ki je slavila na vseh treh Grand Tour etapnih dirkah v eni sezoni.

6d Sports Nutrition je partner profesionalne kolesarske ekipe Soudal Quick-Step in Remca Evenepoela. Prav tako sodelujejo s profesionalno triatlon ekipo BMC Pro Triathlon in številnimi nogometnimi in drugimi ekipami. Neversecond je prehranski partner profesionalne kolesarske ekipe Bahrain Victorious, katere član je tudi svetovni gravel prvak Matej Mohorič. Santa Madre sodeluje z ekipo Israel Premier - Tech in legendarnim Chrisom Froomom, ki je kar štirikrat osvojil Tour de France. Maurten je partner vseh Ironmanov in večjih maratonov po vsem svetu, 226ers pa so prehranski partner ekip Movistar in Cofidis. Precision Hydration je zelo znana blagovna znamka v svetu vzdržljivostnih športov, še posebej triatlona. So prehranski partnerji ekip Lotto-Dstny in DSM firmenich Post NL. Winforce je prehranski partner profesionalne kolesarske ekipe Groupama FDJ.

Zakaj potrebujemo energijske ploščice?

Energijske ploščice so izredno priljubljene ne le med športniki, temveč tudi med splošno populacijo. Posamezniki, ki imajo težave z zaužitjem energijskih gelov zaradi osebnih preferenc (okus, konsistenca), raje posegajo po energijskih ploščicah. Energijske ploščice so prav tako izredno priljubljene med profesionalnimi kolesarji, tekači, triatlonci in drugimi vzdržljivostnimi športniki. Vsebujejo veliko količino energije-ogljikovih hidratov in dajo občutek sitosti. Večina vrhunskih športnikov uporablja energijske ploščice pri nizko intenzivnem treningu ali na začetku dirk.

Med fizično aktivnostjo nujno potrebujemo ogljikove hidrate kot vir energije, saj so naše telesne zaloge ogljikovih hidratov omejene. Telo ima lastne zaloge ogljikovih hidratov v obliki mišičnega in jetrnega glikogena. Glikogenske zaloge pa niso neomejene. Glikogenske zaloge zadoščajo za 90 do 120 minut srednje do visoko intenzivne vadbe. V primeru izpraznjenja pride do padca zmogljivosti in vzdržljivosti, do prezgodnje mišične utrujenosti ali izčrpanosti in mišičnih krčev.

Redno uživanje ogljikovih hidratov med treningom ali tekmo je ključnega pomena za ohranjanje zmogljivosti. Glikogenskih zalog med aktivnostjo ne moremo napolniti, pomembno pa je, da jih ne izpraznimo, saj bi tako ostali brez energije takrat, ko jo najbolj potrebujemo. Z energijskimi ploščicami dobite hitro in učinkovito oskrbo z energijo, kadar koli jo potrebujete. Uporaba naprednih matrik ogljikovih hidratov (maltodekstrina ali glukoze in fruktoze) omogoča visoko absorpcijo ogljikovih hidratov.

Kaj vsebujejo najbolj kakovostne energijske ploščice?

Najbolj kakovostne energijske ploščice vsebujejo najbolj kakovostne in skrbno izbrane sestavine. Največkrat gre za kombinacijo različnih virov ogljikovih hidratov, ki se izredno hitro prebavijo in ne povzročijo želodčnih ali prebavnih težav. Največkrat vsebujejo mešanico glukoze in fruktoze v razmerju 2:1 ali ovsene kosmiče brez glutena, sadje in riž.

Kakovostne energijske ploščice prav tako vsebujejo oznako Informed Sport, ki zagotavlja, da je vsaka serija izdelkov testirana in, da ne vsebuje kakršnih koli prepovedanih substanc. To je še posebej pomembno za profesionalne športnike. Kakovostne energijske ploščice prav tako ne vsebujejo umetnih dodatkov - barvil, sladil in arom, ki bi lahko povzročili nastanek želodčnih ali prebavnih težav.

Energijske ploščice Amacx

Amacx Fast Bar 2:1 so prenovljene energijske ploščice, ki vsebujejo 70% manj maščob kot njihove predhodnice in so primerne za vegane. Vsebujejo 40% mandljev in so bogate z magnezijem, kalijem in kalcijem. Vsebujejo točno 30 g ogljikovih hidratov in tako omogočajo enostavno računanje vnosa ogljikovih hidratov. Napredna matrika ogljikovih hidratov zagotavlja hitro oskrbo z energijo in ne obremeni želodca. Fast Bar so izredno mehke, zato jih je enostavno zaužiti in žvečiti med aktivnostjo.

Energy Oar Bar so izredno okusne energijske ovsene ploščice, sestavljene iz kombinacije enostavnih in kompleksnih ogljikovih hidratov. Mešanica različnih virov ogljikovih hidratov zagotavlja, da vaše telo postopoma absorbira hranila in omogoča dolgotrajno oskrbo z energijo. Vsebujejo le naravne prisotne sladkorje in naravne arome. Ploščica vsebuje 30 g ogljikovih hidratov in je primerna tudi za vegane.

Amacx Energy Nougat je energijska ploščica sestavljena iz sadja in oreščkov. Vsebuje kar 32 g ogljikovih hidratov v razmerju 2:1 med glukozo in fruktozo. To razmerje omogoča, da lahko telo absorbira vsaj 90 g ogljikovih hidratov na uro in obenem zmanjšuje tveganje za nastanek želodčnih težav. Energy Nougat ne vsebuje glutena in laktoze.

Energijske ploščice 6d Sports Nutrition

Energy Bar 6d vsebuje 30 g ogljikovih hidratov v razmerju 2:1 in omogoča vnos vsaj 90 g ogljikovih hidratov na uro brez pojava želodčnih težav. Odlikujejo jih odlični in polni okusi ter mehka tekstura. Energijske ploščice so idealne za uporabo v vročem ali hladnem vremenu. Energy Bar 6d odlikuje nizka vsebnost maščob, beljakovin in vlaknin, ki upočasnijo absorpcijo ogljikovih hidratov in tako upočasnijo praznjenje želodca.

Energy Cake 6d je ena izmed naših najbolje prodajanih energijskih ploščic, ki je odličnega okusa in mehke teksture. Vsebuje 32 g ogljikovih hidratov v razmerju 2:1 in 140 mg natrija. Energy Cake je izredno hranljiva energijska ploščica, narejena iz naravnih sestavin in primerna tudi za vegane.

Energy Nougat je energijska ploščica sestavljena iz sadja in oreščkov. Vsebuje kar 31 g ogljikovih hidratov v razmerju 2:1 in 50 mg natrija. To razmerje omogoča, da lahko telo absorbira vsaj 90 g ogljikovih hidratov na uro in obenem zmanjšuje tveganje za nastanek želodčnih težav. 6d Energy Nougat so primerne tudi za vegane.

Energijske ploščice 226ers

226ers Endurance Fuel Bar je energijska ploščica, bogata z ogljikovimi hidrati. Ne vsebujejo glutena in laktoze ter so primerne tudi za vegane in vegetarijance. Prav tako ne vsebujejo dodanih sladkorjev, sirupov, arom ali ostalih nepotrebnih umetnih dodatkov, ki bi lahko negativno vplivali na absorpcijo ogljikovih hidratov. Vsebujejo le najbolj kakovostne naravne sestavine, kot so fige, mandlji, datlji in rozine.

226ers Race Day Bar so bogate z ogljikovimi hidrati na osnovi suhega sadja in bučnih semen. Race Day energijske ploščice vsebujejo tudi dodatek aminokislin BCAA in so primerne tudi za vegetarijance in vegane. So zelo enostavne za žvečenje. Suho sadje zagotavlja dolgotrajno oskrbo z energijo, brez prevelikega nihanja krvnega sladkorja. Ploščice vsebujejo 21 do 25 g ogljikovih hidratov

Energijske ploščice Santa Madre

Oatcake Bar in Sweet Bar sta energijski ploščici narejeni iz ovsenih kosmičev brez glutena. Ne vsebujeta glutena in palmovega olja ter sta primerni tudi za vegetarijance. Ploščice Oatcake Bar in Sweet Bar vsebujejo od 36 do 40 g ogljikovih hidratov. Ovseni kosmiči zagotavljajo dolgotrajno oskrbo z energijo, zato jih lahko zaužijemo v katerem koli delu dneva.

Unusual Bar je ena izmed najbolj naprednih in inovativnih energijskih ploščic na trgu. Unusual bar velja za "najmočnejšo energijsko ploščico na trgu", saj vsebuje kar 50 g ogljikovih hidratov iz posebne matrik 1:1. V primerjavi s konkurenčnimi energijskimi ploščicami vsebuje le 3 g maščob, kar omogoča izredno hitro absorpcijo ogljikovih hidratov. Matrika 1:1 omogoča vnos od 100 do 150 g ogljikovih hidratov brez pojava želodčnih težav. Unusual Bar je izredno mehka, zato jo je enostavno zaužiti. Primerna je tudi za vegane.

Energijske ploščice Maurten

Energijske ploščice Maurten so bile oblikovane tako, da vsebujejo le nujno potrebne sestavine, brez nepotrebnih dodatkov. Namenjene so  hitri oskrbi z ogljikovimi hidrati. Vsebujejo visok delež ogljikovih hidratov in malo vlaknin, zato so lahko prebavljive in ne obremenijo želodca. Odlikuje jih sladek in naraven okus. Vsebujejo kar 44 g ogljikovih hidratov iz riža in ovsa ter so primerne tudi za vegane.

Energijske ploščice Neversecond

Energijska ploščica C30 Fuel Bar vsebuje natančno 30 g ogljikovih hidratov na gel, kar omogoča enostavno računanje vnosa ogljikovih hidratov. Fuel Bar sestavljata napredna matrika ogljikovih hidratov v razmerju 2:1, kar omogoča absorpcijo vsaj 90 g ogljikovih hidratov na uro. Fuel Bar vsebuje le naravne in nujno potrebne sestavine, brez nepotrebnih umetnih dodatkov, ki bi lahko upočasnili absorpcijo ali povzročili pojav prebavnih težav. Ploščice so izredno mehke, zato jih je lahko zaužiti tudi pri višji intenzivnosti.

Energijske ploščice TORQ Performance Nutrition

Energijske ploščice TORQ so ekološkega porekla, za kar so prejele certifikat. Vsebujejo 30 g ogljikovih hidratov iz različnih virov. Hidratno matriko sestavljajo maltodekstrin iz ekološke koruze (nizka osmolarnost), ovseni kosmiči, rozine, riževi krispiji in fruktoza. 12-13% sestavin izvira iz sadja ekološke pridelave. Ne vsebujejo umetnih sladil, arom in barvil in so primerne tudi za vegane.

TORQ Organic Explore Flapjack so energijske ovsene ploščice, ki vsebujejo kakovostne ogljikove hidrate in zdrave maščobe. Torq flapjacki so izdelani le iz najkakovostnejših ekoloških sestavin. Primerni so tudi za vegane. Ne vsebujejo umetnih sladil, barvil in arom. Vsebujejo kar 43 g ogljikovih hidratov in trikrat maj maščob v primerjavi s konkurenčnimi flapjacki.

226ers - ENDURANCE FUEL BAR BCAA je energijska ploščica, bogata z ogljikovimi hidrati. Ne vsebujejo glutena in laktoze ter so primerne tudi za vegane in vegetarijance. Ne vsebujejo dodanih sladkorjev, sirupov, arom ali ostalih nepotrebnih umetnih dodatkov, ki bi lahko negativno vplivali na absorpcij..
od 2.60 €
Brez DDV: od 2.37 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 2.60 €
6d Sports Nutrition Energy Bar so okusne energijske ploščice za hitro oskrbo z ogljikovimi hidrati in natrijem pred in med vzdržljivostno vadbo. Nova formulacija vsebuje le ogljikove hidrate, brez dodanega natrija. Odlikujejo jih odlični in polni okusi ter mehka tekstura. Energijske ploščice so..
od 2.50 €
Brez DDV: od 2.28 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 2.50 €
6d Sports Nutrition Energy Cake so lahko prebavljive energijske ploščice s posebno matriko ogljikovih hidratov in dodatkom natrija, ki je pomemben elektrolit. Poleg prave športne pijače so tudi energijske ploščice pogosto ključne za hitro in lahko prebavljivo oskrbo z energijo med vzdržljivostn..
od 1.85 €
Brez DDV: od 1.69 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 1.85 €
6d Sports Nutrition Energy Fruit so okusne sadne energijske ploščice, ki vsebujejo napredno matriko ogljikovih hidratov in natrij, ki je eden izmed najpomembnejših elektrolitov.Poleg prave športne pijače so tudi energijske ploščice in geli pogosto ključnega pomena za hitro in lahko prebavljivo oskrb..
od 1.85 €
Brez DDV: od 1.69 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 1.85 €
6d Sports Nutrition Energy Fruit + Caffeine so okusne sadne energijske ploščice, ki vsebujejo napredno matriko ogljikovih hidratov, kofein in natrij, ki je eden izmed najpomembnejših elektrolitov.Poleg prave športne pijače so tudi energijske ploščice in geli pogosto ključnega pomena za hitro in lahk..
od 1.85 €
Brez DDV: od 1.69 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 1.85 €
6d Sports Nutrition Energy Nougat so lahko prebavljive energijske ploščice. Vsebujejo posebno matriko ogljikovih hidratov v razmerju 2:1 in natrij. Poleg prave športne pijače so tudi energijske ploščice in geli pogosto ključnega pomena za hitro in lahko prebavljivo oskrbo z energijo med vzdržlj..
od 2.35 €
Brez DDV: od 2.15 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 2.35 €
Amacx Energy Fruit Chew je okusen sadni prigrizek, ki je sestavljen iz posebne matrike ogljikovih hidratov v razmerju 2:1. Mešanico ogljikovih hidratov sestavljata fruktoza in glukoza. Razmerje glukoze in fruktoze 2:1 zagotavlja hitro absorpcijo ogljikovih hidratov, kar omogoča hitro oskrbo z energi..
od 1.99 €
Brez DDV: od 1.82 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 1.99 €
Amacx Energy Nougat je energijska ploščica sestavljena iz sadja in oreščkov. Ploščica vsebuje kar 32 g ogljikovih hidratov in le 1 ali 2 g maščob (odvisno od okusa), zato je idealen prigrizek med aktivnostjo. Ploščico odlikuje mehka struktura, zato jo lahko brez težav žvečimo. Obenem pa ploščica vse..
od 1.99 €
Brez DDV: od 1.82 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 1.99 €
Amacx Energy Oat Bar je idealen vir ogljikovih hidratov. Športna ploščica je sestavljena iz enostavnih in kompleksnih ogljikovih hidratov. Ta mešanica zagotavlja, da vaše telo postopoma absorbira hranila. Enostavni ogljikovi hidrati se hitro absorbirajo in zagotavljajo takojšen vir energije. Ko..
od 1.99 €
Brez DDV: od 1.82 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 1.99 €
Amacx Fast Bar vsebuje različne vrste ogljikovih hidratov v razmerju 2:1 za podporo vašim športnim aktivnostim. Zahvaljujoč svoji mehki konsistenci je ta ploščica enostavna za uživanje, zaradi česar je idealna za uporabo med aktivnostjo. Ploščica je narejena iz 40% mandljev in je naravno bogata z ma..
od 1.79 €
Brez DDV: od 1.63 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 1.79 €
Maurten Solid 160 je prva energijska ploščica, ki jo je razvilo švedsko podjetje Maurten. Solid je prvi izdelek, ki ne temelji na tehnologiji hidrogela. Energijske ploščice so bile oblikovane tako, da vsebujejo le nujno potrebne sestavine, brez nepotrebnih dodatkov. Lahko bi rekli, da so se pri Maur..
od 3.39 €
Brez DDV: od 3.10 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 3.39 €
Maurten Solid C 160 je prva energijska ploščica, ki jo je razvilo švedsko podjetje Maurten. Solid je prvi izdelek, ki ne temelji na tehnologiji hidrogela. Energijske ploščice so bile oblikovane tako, da vsebujejo le nujno potrebne sestavine, brez nepotrebnih dodatkov. Lahko bi rekli, da so se pri Ma..
od 3.39 €
Brez DDV: od 3.10 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 3.39 €
Prikazujem 1 do 12 od 18 (2 strani)