Menu
Košarica

ZDRAVJE

Izbira najboljših prehranskih dopolnil ni tako enostavna. Nekdaj "enostavno nakupovanje" prehranskih dopolnil, se je sprevrglo v "malo nočno moro" za nekatere posameznike, saj je na trgu poplava različnih prehranskih dopolnil in poplava plačanih oglasov, ki obljubljajo čudežne izdelke in nadnaravne lastnosti. Ali sploh potrebujemo prehranska dopolnila? DA, jih potrebujemo, saj imajo številne koristi za zdravje in vzdržljivost.

Vitamini so pomembni, da lahko 100% izkoristimo energijo iz hrane. Minerali so pomembno za imunski sistem in regeneracijo (sem spada tudi kolagen), omega 3 maščobne kisline pa imajo številne pozitivne lastnosti za zdravje in zmogljivost. Prehranska dopolnila v kategoriji zdravje so izredno kakovostna, certificirana in podvržena striktnim pregledom, saj jih uporabljajo najboljši profesionalni športniki, kar zahteva še posebej rigorozne preglede, da izdelki ne bi vsebovali oporečnih ali prepovedanih substanc. Pozorno spremljamo, kaj potrebuje športnik in vas ne želimo zasuti z vsem mogočim, ampak vam ponudimo samo tisto, kar resnično pomaga.

VITAMINI IN MINERALI

Telesu moramo za normalno delovanje zagotoviti vsa potrebna hranila, med drugim tudi vitamine in minerale. Ta zagotovimo z zdravo in uravnoteženo prehrano. Pri športnikih je te potrebe težje zadostiti, saj visoko intenzivna vadba zahteva višji vnos vitaminov in mineralov.

Vitamini B igrajo ključno vlogo pri energetski presnovi. Vitamin B12 bi morali jemati dnevno, saj ga telo ne more proizvesti samo. Sodeluje pri številnih presnovnih procesih: pri delitvi celic, tvorbi krvi, proizvodnji energije, pri izgradnji celičnih membran, pri ustvarjanju mielinskih ovojnic, ki ščitijo živce v centralnem živčnem sistemu in v možganih, pri nastajanju hormonov in nevrotransmitorjev ter pri razstrupljanju homocisteina in dušikovega oksida.

Tiamin, riboflavin in B12 so še posebej pomembni za proizvodnjo rdečih krvnih celic. B vitamini so izredno pomembni za športnike, še posebej za vegane in vegetarijance. Vitamin B12 sodeluje pri tvorbi rdečih krvničk. Pomanjkanje vitamina B12 lahko povzroči anemijo. Simptomi anemije so splošna šibkost, utrujenost in palpitacije. To je predvsem posledica zmanjšanega transporta kisika do organov in delujočih mišic.

ŽELEZO

Zadosten vnos železa je pomemben za vzdržljivostne športnike. Železo je izredno pomembno za transport kisika do delujočih mišic. Če je oskrba z železom nezadostna, so mišice premalo preskrbljene s kisikom, kar negativno vpliva na zmogljivost in vzdržljivost.

MAGNEZIJ

Magnezij je zelo pomemben ne glede na to, s katerim vzdržljivostnim športom se ukvarjate. Magnezij podpira normalno energijsko presnovo in presnovo beljakovin. Telo ga ne more proizvesti samo, zato ga je priporočljivo vnašati v obliki prehranskih dopolnil. Ko se energija v naših mišicah porabi, magnezij poskrbi za sproščanje določenih encimov in ponovno tvorbo energijsko bogatih spojin. Šele ko je naše skladišče magnezija dovolj napolnjeno, lahko mišične celice optimalno sprostijo svojo energijo.

VITAMIN C

Vitamin C podpira absorpcijo železa. Vitamin C podpira normalno delovanje imunskega sistema in ščiti celice pred oksidativnim stresom, kar je zelo pomembno za športnike.

VITAMIN D

Vitamin D podpira delovanje mišic in zdravje kosti. Vzdržljivostnim športnikom se priporoča uživanje vitamina D v kolikor potrebo po vitaminu D ne morejo zadovoljiti z izpostavljenostjo sončni svetlobi. Uživanje vitamina D se še posebej priporoča v jesenskih in zimskih mesecih.

CINK

Ker naporna vadba vodi do kratkotrajnega zmanjšanja imunske funkcije, lahko športniki zmanjšajo tveganje za bolezni z vzdrževanjem optimalne ravni cinka. Raziskave so pokazale, da je cink ključnega pomena za optimalno raven hormonov in vzdržljivost ter reproduktivno zdravje pri moških in ženskah.

KALCIJ, NATRIJ, KALIJ

Kalcij podpira zdravje kosti in skrbi za normalno krčenje mišic med vadbo. Natrij in kalij sta bistvena za uravnavanje ravnovesja tekočin. Intenzivna vadba hitro povzroči pomanjkanje natrija in kalija, ker se velike količine teh mineralov izločijo z znojem.

6d Sports Nutrition Collagen Peptan® je idealen dodatek pred vadbo z namenom krepitve in obnove kosti, hrustanca, kit in vezi. Poškodbe mišično-skeletnega sistema kamor spadajo poškodbe skeletnih mišic, kit, vezi, kosti in hrustanca, so najpogostejše poškodbe rekreativcev in elitnih športn..
od 34.50 €
Brez DDV: od 31.51 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 34.50 €
6d Sports Nutrition Iron Ferrochel® vsebuje železo v obliki železovega bisglicinata, ki se izredno dobro absorbira in vsebuje še dodatek vitaminov B6, B9 in B12. Železo ima v telesu izjemno pomembno vlogo pri prenašanju kisika v krvi, pri gradnji mišic in pri presnovi. Železo je ključnega pomen..
23.50 €
Brez DDV: 21.46 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 23.50 €
6d Sports Nutrition Vitamin D3 Drops so kapljice z vitaminom D3, ki ima pomembno vlogo pri absorpciji kalcija v telesu, pri krčenju mišic in imunosti.Sončna svetloba je najpomembnejši vir vitamina D. Poleg tega prehranski vnos vitamina D pogosto ne zadostuje potrebam po vitaminu D. Pomanjkanje ..
15.50 €
Brez DDV: 14.16 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 15.50 €
Amacx Iron vsebuje železo v posebni spojini, ki omogoča 83–94% absorpcijo. Amacx Iron vsebuje tudi vitamine skupine B (B6, B11 in B12), ki so pomembni za tvorbo rdečih krvnih celic. Poleg tega je dodan vitamin C, ki podpira absorpcijo železa. To izboljša raven energije in podpira normalen transport ..
23.95 €
Brez DDV: 21.87 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 23.95 €
Amacx Omega 3 vsebuje visoko koncentrirano ribje olje, ki vsebuje kombinacijo EPA (eikozapentaenojske kisline) in DHA (dokozaheksaenojske kisline), ki sta ključnega pomena za splošno zdravje športnika. Poleg tega dnevni vnos 250 mg EPA in DHA pozitivno vpliva na srce in zmanjšuje vnetja v telesu, ki..
20.95 €
Brez DDV: 19.13 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 20.95 €
Amacx Sport Multi vsebuje vitamine in minerale, ki jih vaše telo potrebuje, da vsi energetski procesi tečejo maksimalno. Amacx Sport Multi je bil razvit posebej za dnevne potrebe športnikov in ponuja točno tiste sestavine, ki jih telo potrebuje za čim hitrejšo regeneracijo po intenzivnem treningu al..
29.95 €
Brez DDV: 27.35 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 29.95 €
Amacx Vitamin D3 vsebuje vitamin D3, raztopljen v MCT olju in z dodanim vitaminom E. To pomeni, da se bolje absorbira v telesu. Vitamin D podpira imunski sistem in kosti. Koža absorbira vitamin D, ki ga primarno pridobimo z izpostavljanjem soncu (če vaša koža ni prekrita s kremo za sončenje). Amacx ..
14.95 €
Brez DDV: 13.65 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 14.95 €
Amacx Cink vsebuje cink, ki je vezan na aminokislino glicin (bis-glicinatni kelat). Za to obliko je značilna izjemno visoka absorpcija. Cink podpira telo in imunski sistem ter prispeva k izgradnji (telesnih) beljakovin. Spodbuja tudi proces obnove celic. Z osvežilnim okusom limone se te pastile hitr..
13.95 €
Brez DDV: 12.74 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 13.95 €
Soccer Supplement - Probiotic so kapsule, ki vsebujejo 7,5 milijard probiotičnih bakterij Bacillus coagulans, prebiotik (inulin) in mešanico prebavnih encimov DigeZyme® (amilaza, laktaza, celulaza, proteaza, lipaza). Te kapsule so bile razvite za izboljšanje in vzdrževanje zdravja čre..
24.46 € 34.95 €
Brez DDV: 22.34 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 24.47 €
ZEC+ - Glutamine je ena najpomembnejših aminokislin v prehrani (še posebej aktivne populacije), ki sodeluje pri številnih telesnih funkcijah. Dodatek glutamina je še posebej koristen pri hiperkataboličnih stresnih situacijah (regeneracija, poškodbe, kalorični deficit), kjer pogos..
23.90 €
Brez DDV: 21.83 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 23.90 €
ZEC+ - Health+ Super Omega 3 so kapsule, ki vsebujejo visoke odmerke ribjega olja. So izjemno priljubljeno in preverjeno prehransko dopolnilo, ki telo oskrbi z dragocenimi omega-3 maščobnimi kislinami. Biološka uporabnost omega-3 maščobnih kislin eikozapentaenojske kisline (EPA) in dokozaheksaenojsk..
17.94 € 29.90 €
Brez DDV: 16.38 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 17.94 €
ZEC+ - Health+ Vitamin C oziroma kalcijev askorbat je prehransko dopolnilo v prahu. Znan je kot brezkislinski vitamin C oziroma vitamin C v bazični obliki. Običajni vitamin C oziroma askorbinska kislina lahko povzroči povečano kislost, če ga jemljemo v velikih odmerkih. Kalcijev askorbat j..
13.23 € 18.90 €
Brez DDV: 12.08 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 13.23 €
Prikazujem 1 do 12 od 14 (2 strani)