Menu
Your Cart

Blog RSS Feed

09 okt. Svetovni rekord Filippa Ganne
0 216
Filippo Ganna je postavil nov svetovni rekord v vožnji na eno uro. Nova rekordna znamka sedaj znaša 56, 792 km, kar je 1,2 km več od dosedanjega rekorda Dana Bighama. Italijanski šampion je rekord pos..
13 jul. Kaj je glikogen?
0 544
Glikogen je glavni vir ogljikovih hidratov, ki so shranjeni v človeškem telesu. Najdemo ga predvsem v mišicah in jetrih in je glavni vir energije za zmerno in visoko intenzivno vadbo.Struktura, funkci..
12 jul. Vzroki za težave s prebavili
0 173
Prebavne oziroma gastro-intestinalne težave so zelo pogoste pri vzdržljivostnih športnikih. Da jih lahko uspešno preprečimo, je potrebno poznati vzroke za njihov nastanek in njihove simptome.Nekateri ..
12 jul. Razlike med ogljikovimi hidrati
0 169
Vnos ogljikovih hidratov med vadbo je ključnega pomena za ohranjanje zmogljivosti. To še posebej velja za aktivnosti, ki trajajo 2 uri ali več, kar podpirajo številne študije. Obstaja veliko študij, k..
11 jul. Polnjenje glikogena po vadbi
0 127
Glikogen je oblika shranjevanja glukoze pri ljudeh, ki jo najdemo v mišičnem in jetrnem tkivu. Glikogenske zaloge se pospešeno porabljajo med dolgotrajno vadbo. Če ni potrebe po hitri obnovi glikogena..
04 jul. Kako jemati kofein?
0 155
Kofein je najbolj priljubljen stimulans med športniki. Dobimo ga lahko z uživanjem različnih živil in pijač. Dokazano je bilo, da ima kofein pozitivne učinke na zmogljivost, če ga zaužijemo v ustrezni..
04 jul. Kako se izogniti prebavnim težavam?
0 109
Prebavne težave so zelo pogost pojav med vzdržljivostnimi športniki, ki zlahka pokvarijo "dober dan" dan na tekmi ali dobro uvrstitev na dirki. Prebavne težave poznamo tudi kot "težave z gastrointesti..
04 jul. Zajtrk pred pomembno tekmo
0 142
Zajtrk je izredno pomemben obrok, še posebej na dan pred tekmo ali pomembnim treningom. Zajtrk je potrebno dobro načrtovati, saj se bomo le tako izognili tveganju za nastanek želodčnih težav ali poman..
30 jun. Ogljikovi hidrati pred pomembno tekmo
0 179
Vnos ogljikovih hidratov pred tekmo je priporočljiv. Ogljikovi hidrati zagotavljajo gorivo, kar je še posebej pomembno med daljšimi vzdržljivostnimi tekmami. Lahko pa zaužiti ogljikovi hidrati povzroč..
27 jun. Trening za mišično maso
0 39
Kakšen je bil vaš cilj, ko ste prvič prišli v fitnes? Kakšen je vaš cilj sedaj? Večina pove, da želijo imeti lepo oblikovano postavo. Za lepo oblikovano postavo je potrebna zadostna mišična masa. Miši..
27 jun. Trening za hudo zadnjico
0 93
Velika, lepo oblikovana zadnjica je zadnja leta hit na socialnih omrežjih, predvsem Instagramu. Punce gledajo svoje vzornice kako izvajajo trening za zadnjico in želijo biti takšne kot one. Moškim je ..
27 jun. Prehranska strategija za maraton - 6d Sports Nutrition
0 68
Prehranska strategija za maraton je nastala v sodelovanju s podjetjem 6d Sports Nutrition. Njihove izdelke si lahko ogledate in kupite TUKAJ...
Prikazujem 1 do 12 od 31 (3 strani)