Menu
Košarica

ENERGIJSKI GELI

Energijski geli najboljših profesionalnih kolesarskih in triatlon ekipe ter zmagovalcev Ironmanov in maratonov

V naši ponudbi so geli vodilnih blagovnih znamk, kot so Amacx, 6d Sports Nutrition, Neversecond, Santa Madre, Maurten, 226ers, Precision Hydration, Winforce, ki jih uporabljajo zmagovalci Pro Tour dirk, maratonov in Ironmanov. Amacx Sports Nutrition je prehranski partner profesionalnih kolesarskih ekip Visma Lease a Bike, EF Education EasyPost, EF Education Cannondale, Q36.5 Pro Cycling in belgijske kolesarske zveze. V sezoni 2023 je ekipa Jumbo-Visme v sodelovanju z Amacxom osvojila Giro d`Italia, Tour de France in Vuelto, ter se tako vpisala v zgodovino kot prva ekipa, ki je slavila na vseh treh etapnih dirkah v eni sezoni.

6d Sports Nutrition je partner profesionalne kolesarske ekipe Soudal Quick-Step in Remca Evenepoela. Prav tako sodelujejo s profesionalno triatlon ekipo BMC Pro Triathlon in številnimi nogometnimi in drugimi ekipami. Neversecond je prehranski partner profesionalne kolesarske ekipe Bahrain Victorious, katere član je tudi svetovni gravel prvak Matej Mohorič. Santa Madre sodeluje z ekipo Israel Premier - Tech in legendarnim Chrisom Froomom, ki je kar štirikrat osvojil Tour de France. Maurten je partner Ironmanov in maratonov po vsem svetu, 226ers pa so prehranski partner ekip Movistar in Cofidis. Precision Hydration je zelo znana blagovna znamka v svetu vzdržljivostnih športov. So prehranski partnerji ekip Lotto-Dstny in DSM firmenich Post NL. Winforce je prehranski partner profesionalne kolesarske ekipe Groupama FDJ.

Zakaj potrebujemo energijske gele?

Energijski geli so najbolj priljubljeno prehransko dopolnilo med kolesarji, tekači, triatlonci in drugimi vzdržljivostnimi športniki. Vsebujejo veliko količino energije-ogljikovih hidratov v majhnem pakiranju. Med vadbo nujno potrebujemo ogljikove hidrate kot vir energije, saj so naše telesne zaloge ogljikovih hidratov omejene. Telo ima lastne zaloge ogljikovih hidratov v obliki mišičnega in jetrnega glikogena. Glikogenske zaloge pa niso neomejene. V primeru srednje do visoko intenzivne vadbe, jih bomo porabili v 90-120 minutah. Izpraznjenje glikogenskih zalog ima številne negativne posledice za športnika. Pride do padca zmogljivosti in vzdržljivosti, do prezgodnje mišične utrujenosti ali izčrpanosti in mišičnih krčev.

Redno uživanje energijskih gelov med treningom ali tekmo je ključnega pomena za ohranjanje zmogljivosti. Glikogenskih zalog med aktivnostjo ne moremo napolniti, pomembno pa je, da jih ne izpraznimo, saj bi tako ostali brez energije takrat, ko jo najbolj potrebujemo. Energijski geli zagotavljajo hitro oskrbo z energijo in nam tako omogočajo, da smo lahko tudi po več ur podvrženi visoko intenzivnim naporom.

Z našimi energijskimi geli dobite hitro in učinkovito oskrbo z energijo, kadar koli jo potrebujete. Uporaba naprednih matrik ogljikovih hidratov (maltodekstrina ali glukoze in fruktoze) omogoča absorpcijo od 90 do 150 g ogljikovih hidratov na uro brez prebavnih težav. Nekaterim gelov je prav tako že dodana voda, tako, da jo ne potrebujejo dodatno ob zaužitju.

Kaj vsebujejo najbolj kakovostni energijski geli?

Najbolj kakovostni energijski geli vsebujejo kombinacijo dveh ali več virov ogljikovih hidratov. Absorpcija glukoze je omejena na 60-70 g ogljikovih hidratov na uro. Dodatek fruktoze omogoča absorpcijo od 90 do 150 g ogljikovih hidratov na uro. Prav tako kombinacija dveh virov ogljikovih hidratov zmanjšuje tveganje za nastanek želodčnih ali prebavnih težav.

Na voljo so geli s klasičnim razmerjem maltodekstrin ali glukoza in fruktoza 2:1, ki omogočajo absorpcijo od 90 do 120 g ogljikovih hidratov na uro, ter geli z naprednimi razmerji ogljikovih hidratov, in sicer 1:0,8 in 1:1, ki omogočajo absorpcijo do 150 g ogljikovih hidratov na uro. Za piko na i vam ponujamo tudi gele s kofeinom, ki poskrbijo za dodaten vir energije, ko jo najbolj potrebujete. Geli vsebujejo tudi vse bistvene elektroliti, ki jih izgubljamo med vadbo s potenjem in jih je potrebno nadomestiti.

Kakovostni energijski geli prav tako vsebujejo oznako Informed Sport, ki zagotavlja, da je vsaka serija izdelkov testirana in, da ne vsebuje kakršnih koli prepovedanih substanc. To je še posebej pomembno za profesionalne športnike. Kakovostni energijski geli prav tako ne vsebujejo umetnih dodatkov - barvil, sladil in arom, ki bi lahko povzročili nastanek želodčnih ali prebavnih težav.

Energijski geli Amacx

Amacx ima dve liniji izdelkov, in sicer Energy Line in Turbo Line. Energy Line je namenjena širši populaciji, rekreativcem, a tudi vrhunskim športnikom. Drink Gel je energijski gel iz Energy Line, ki vsebuje 30 g ogljikovih hidratov iz maltodekstrina in fruktoze v razmerju 2:1. Omogoča absorpcijo vsaj 90 g ogljikovih hidratov na uro brez pojava želodčnih težav. 200 mg natrija podpira hidracijo in absorpcijo tekočin med vadbo. Drink Gel prav tako ne vsebuje umetnih barvil, sladil ali arom.

Amacx Turbo Gel vsebuje 40 g ogljikovih hidratov iz maltodekstrina in fruktoze v razmerju 1:0.8. Turbo Geli so namenjeni rekreativcem in vsem profesionalnim športnikom, saj omogočajo visok vnos ogljikovih hidratov, in sicer od 120 do 150 g na uro. Odlikujejo ga blagi jn naravni okusi. Ne vsebujejo umetnih barvil, sladil ali arom.

Razlika med Drink gelom in Turbo gelom je torej vsebnost ogljikovih hidratov, razmerje med maltodekstrinom in fruktozo in vsebnost natrija. Turbo Gel namreč ne vsebuje natrija. Oba gela sta pripravljena za zaužitje in ne potrebujeta dodatne vode. Odlikuje ju tekoča konsistenca. Gela nista gosta, zato ju je lahko zaužiti tudi pri visoki intenzivnosti.

Energijski geli 6d Sports Nutrition

Energy Gel 6d vsebuje 30 g ogljikovih hidratov iz maltodekstrina in fruktoze v razmerju 2:1 ter 200 mg natrija. Energijski gel omogoča vnos vsaj 90 g ogljikovih hidratov na uro brez pojava želodčnih težav. Odlikuje ga gostejša konsistenca, zato je ob zaužitju priporočljivo zaužiti nekaj vode. Zaradi majhnega volumna (40 ml) ga je zelo enostavno zaužiti, ne glede na gostejšo konsistenco.

Isogel 6d vsebuje 20 g ogljikovih hidratov iz maltodekstrina. Maltodekstrin je kompleksen vir ogljikovih hidratov, ki se izredno hitro absorbira zaradi svoje molekulske mase in ne obremeni želodca. Isogel omogoča vnos do 60 g ogljikovih hidratov in je zlasti primeren na nižje do srednje intenzivne aktivnosti, kjer ne potrebujemo visokega vnosa ogljikovih hidratov. Zaradi svoje tekoče konsistence ob zaužitju ne potrebujejo vode.

Ultra Gel je izredno napreden energijski gel, ki vsebuje kar 45 g ogljikovih hidratov iz glukoze in fruktoze v razmerju 1:1. Razvit je bil za najbolj zahtevne rekreativce in profesionalne športnike, saj omogoča vnos od 120 do 150 g ogljikovih hidratov na uro. Njihova konsistenca je srednje tekoča, kar pomeni, da niso pregosti, da bi jih bilo težko zaužiti pri visoki intenzivnosti.

Energijski geli 226ers

226ers ima v svoji ponudbi izredno napredne energijske gele, in sicer Isotonic Gel, High Energy Gel in High Fructose Gel. Isotonic gel vsebuje 22 g ogljikovih hidratov iz cikličnega dekstrina. Ciklični dekstrin je izredno kakovosten vir ogljikovih hidratov, ki omogoča dolgotrajno oskrbo z energijo in ne obremeni želodca. Isotonic Gel odlikuje tekoča konsistenca in blagi, nesladkani okusi, saj je ciklični dekstrin nevtralen. Ob zaužitju ne potrebujejo dodatne vode.

High Energy Gel vsebuje 50 g ogljikovih hidratov v razmerju 1:1 iz mešanice maltodekstrina, cikličnega dekstrina in glukoze. High Energy Gel je gostejše konsistence in blagega okusa. Kljub visoki vsebnosti ogljikovih hidratov ni sladek zaradi visoke vsebnosti cikličnega dekstrina. High Fructose Gel pa vsebuje kar 55 g ogljikovih hidratov iz maltodekstrina in fruktoze v razmerju 1:0,8. Omogoča izredno hitro oskrbo z energijo in ne obremeni želodca. Zaradi visoke vsebnosti ogljikovih hidratov so gostejše konsistence.

Energijski geli Santa Madre

Santa Madre ponuja kar tri različne energijske gele, ki so primerni za kolesarje, tekače, triatlonce in druge športnike. Primerni so za rekreativce in tudi za vrhunske športnike. Energy Gel 30CHO vsebuje 30 g ogljikovih hidratov v razmerju 2:1 in omogoča absorpcijo vsaj 90-120 g ogljikovih hidratov na uro. Unusual Gel 45CHO vsebuje 45 g ogljikovih hidratov v razmerju 1:1, Unusual Gel 60CHO pa vsebuje 60 g ogljikovih hidratov v razmerju 1:0.8. Gela iz Unusual Line omogočata absorpcijo do 150 g ogljikovih hidratov na uro in ne povzročata prebavnih težav. Unusual Gel 45CHO odlikuje tekoča konsistenca, medtem, ko je Unusual Gel 60CHO malenkost bolj gost.

Energijski geli Maurten

Energijske gele Maurten odlikuje izredno napredna in inovativna bipolarna matrika med maltodekstrinom in fruktozo v razmerju 1:0,8. Narejeni so z inovativno tehnologijo Hydrogel, ki ne obremeni želodca in omogoča izredno visoko absorpcijo ogljikovih hidratov. Ta omogoča hiter transport ogljikovih hidratov skozi želodec do črevesja, kjer se hidrogel raztopi, telo pa absorbira sol in ogljikove hidrate. Gel 100 vsebuje 25 g ogljikovih hidratov, najnovejši gel 160 pa kar 40 g ogljikovih hidratov.

Energijski geli Neversecond

Energijski geli C30 vsebujejo natančno 30 g ogljikovih hidratov na gel, kar omogoča enostavno računanje vnosa ogljikovih hidratov. Gel sestavljata maltodekstrin in fruktoza v razmerju 2:1, kar omogoča absorpcijo vsaj 90 g ogljikovih hidratov na uro. C30 Energy Gel vsebuje le naravne in nujno potrebne sestavine, brez nepotrebnih umetnih dodatkov, ki bi lahko upočasnili absorpcijo ali povzročili pojav prebavnih težav. Gel vsebuje 200 mg natrija, ki podpira absorpcijo tekočin med aktivnostjo. Odlikuje jih srednje tekoča konsistenca, ki spominja na žele in izredno blag in naraven okus.

Energisjki geli Precision Hydration

Precision Hydration sledi najnovejšim raziskavam in znanstvenim dognanjem na področju športne prehrane in prehranskih dopolnil. V ponudbi najdemo gela PF 30 (s kofeinom in brez) ter gel PF 90. Energijska gela PF 30 vsebujeta 30 g ogljikovih hidratov iz maltodekstrina in fruktoze v razmerju 2:1, PF 90 pa vsebuje kar 90 g ogljikovih hidratov in velja za "najmočnejši gel na trgu". Prednost energijske gela PF 90 je priročna embalaža na čep, ki omogoča postopno zaužitje. Energijski geli Precision Hydration so nevtralnega okusa. Odlikuje jih gostejša konsistenca, a jih je zelo enostavno zaužiti, saj je njihova tekstura premišljeno zasnovana in zmanjšuje lepljivost v ustih, kar pomeni, da ni potrebe po dodatnem zaužitju vode.

Energijski geli TORQ Performance Nutrition

Energijski geli TORQ vsebujejo 30 g ogljikovih hidratov iz maltodekstrina in fruktoze v razmerju 2:1. TORQ v svojih izdelkih uporablja le visoko kakovostne in naravne sestavine ter se izogiba vsem umetnim barvilom, sladilom ali aromam. Zavedajo se, da lahko vsako umetno dopolnilo povzroči prebavne ali želodčne težave med aktivnostjo.  Kupuje surovine, ki so certificirane kot "Fair Trade". Energijski gel TORQ odlikujejo odlični naravni sadni okusi in gostejša konsistenca. Navkljub gostejši konsistenci jih je zelo enostavno zaužiti zaradi nizkega volumna - 45 g. Določeni okusi vsebujejo tudi dodatek gvarane, ki omogoča postopno in dolgotrajno oskrbo z energijo.

226ers - HIGH ENERGY GEL je energijski gel, v katerem je glavni vir ogljikovih hidratov ciklični dekstrin, najsodobnejši ogljikov hidrat, ki zagotavlja izboljšano in učinkovitejšo dopolnitev glikogena. Zagotavlja podaljšano sproščanje energije, kar je idealno med in po vadbi. Zaradi visoke molekulsk..
od 3.50 €
Brez DDV: od 3.20 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 3.50 €
226ers - HIGH FRUCTOSE GEL je energijski gel, ki vsebuje napredno matriko ogljikovih hidratov v razmerju 1:0,8, ki jo sestavljata maltodekstrin in fruktoza. Omenjena hidratna matrika zagotavlja 55 g ogljikovih hidratov na gel in 250 mg natrija. Energijski geli High Fructose so primerni tudi za vegan..
od 2.70 €
Brez DDV: od 2.47 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 2.70 €
226ers - ISOTONIC GEL je energijski gel, v katerem je glavni vir ogljikovih hidratov ciklični dekstrin, najsodobnejši ogljikov hidrat, ki zagotavlja izboljšano in učinkovitejšo dopolnitev glikogena. Zagotavlja podaljšano sproščanje energije, kar je idealno med in po vadbi. Zaradi visoke molekulske m..
od 3.20 €
Brez DDV: od 2.92 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 3.20 €
6d Sports Nutrition Energy Gel so energijski geli z visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov iz glukoze in fruktoze v razmerju 2:1. Energijski geli vsebujejo še 200 mg natrija.Ogljikovi hidrati so najpomembnejši vir energije med intenzivno vadbo. Zaradi omejene zmogljivosti telesa za shranjevanje oglji..
od 2.65 €
Brez DDV: od 2.42 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 2.65 €
6d Sports Nutrition IsoGel so izotonični energijski geli, ki vsebujejo ogljikove hidrate z visoko molekulsko maso, ki omogočajo hitrejšo absorpcijo hranil v primerjavi z drugimi geli. Med vadbo pogosto ne upoštevamo kombiniranega pitja vode z energijskimi geli. Včasih preprosto pozabimo na pitj..
od 2.85 €
Brez DDV: od 2.60 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 2.85 €
Amacx Drink Gel je športni gel, pripravljen za uporabo, saj mu je že dodana voda. Energijski gel vsebuje 30 g ogljikovih hidratov iz posebne matrike ogljikovih hidratov v razmerju 2:1. Matriko ogljikovih hidratov sestavljata maltodekstrin in fruktoza. Dva različna vira ogljikovih hidratov omogo..
od 1.99 €
Brez DDV: od 1.82 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 0.00 €
Amacx Ice Gel so inovativni energijski geli, ki zagotavljajo hlajenje oziroma nižanje telesne temperature v vročem in vlažnem vremenu. Ice Gel vsebuje 30 g ogljikovih hidratov in 200 mg natrija. Napredno matriko ogljikovih hidratov sestavljata maltodekstrin in fruktoza v razmerju 2:1. Napredna hidra..
od 2.50 €
Brez DDV: od 2.28 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 2.50 €
Amacx Turbo Gel je energijski gel, sestavljen iz posebne matrike ogljikovih hidratov s postopnim sproščanjem v razmerju 1:0,8. Omenjeno matriko sestavljata maltodekstrin in izomaltuloza. Turbo Gel je namenjen vsem športnikom in rekreativcem, ki imajo povišane potrebe po vnosu ogljikovih hidratov med..
od 2.50 €
Brez DDV: od 2.28 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 2.50 €
Maurten Gel 100 je energijski gel, ki se popolnoma razlikuje od klasičnih energijskih gelov. Sestavlja ga posebna biopolimerna matrika. Energijski gel vsebuje posebno mešanico ogljikovih hidratov, ki jo sestavljata fruktoza in glukoza v razmerju 0.8:1. Inovativna hidratna matrika omogoča absorpcijo ..
od 3.39 €
Brez DDV: od 3.10 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 3.39 €
Maurten Gel 100 s kofeinom vsebuje 25 g ogljikovih hidratov in 100 mg kofeina za več energije in večjo zmogljivost. Energijski gel s kofeinom ne vsebuje umetnih barvil, arom in konzervansov. Primerni so tudi za vegane. Energijski gel vsebuje posebno matriko ogljikovih hidratov, ki omogoča hitre..
od 3.99 €
Brez DDV: od 3.64 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 3.99 €
Maurten Gel 160 je energijski gel, ki se popolnoma razlikuje od klasičnih energijskih gelov. Sestavlja ga posebna biopolimerna matrika. Energijski gel vsebuje posebno mešanico ogljikovih hidratov, ki jo sestavljata fruktoza in glukoza v razmerju 0.8:1. Inovativna hidratna matrika omogoča absorpcijo ..
od 4.60 €
Brez DDV: od 4.20 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 4.60 €
Neversecond C30 Energy Gel so energijski geli, ki vsebujejo 30 g ogljikovih hidratov na gel iz posebne hidratne matrike AJ21. Posebno hidratno matriko sestavljata maltodekstrin in fruktoza v razmerju 2:1. Omenjena mešanica omogoča izredno hitro absorpcijo in lahko prebavljivost. Omogoča takojšnjo os..
od 3.50 €
Brez DDV: od 3.20 €
Najnižja cena zadnjih 30 dni: od 3.50 €
Prikazujem 1 do 12 od 27 (3 strani)